De cosit a auzit toata lumea, dar cati dintre noi se pricep la asa ceva? Daca e sa vorbim despre uneltele primare pe care inca le folosesc bunicii nostri, atunci cu siguranta ramanem si mai putini. Vestea buna e ca astazi avem la indemana o tehnologie usor de folosit, astfel incat cositul sa nu ne mai dea batai de cap. La Eurotech Iași va invatam sa stapaniți echipamentele pentru cosit, astfel incat sa va placa o asemenea activitate.
Mai jos am enumerat cateva tehnici si informatii extrem de utile, care va pot usura munca in propria curte.

Cosierea pe diverse terenuri

Motocoasa STIHL de la Eurotech este una dintre variantele cele mai bune la care puteti apela. Chiar daca nu ati mai folosit vreodata o motocoasa, produsul semnat de STIHL este prietenos si promite o experienta placuta. Aparatul cu pricina se roteste in semicerc de la dreapta la stanga, miscare care va ajuta sa inaintati pas cu pas.

Tehnologia de baza


Avand in vedere ca directia de taiere este opusa acelor de ceasornic, practica ne confirma ca miscarea cea mai intalnita este de la dreapta la stanga. Bineinteles, acest lucru nu este deloc intamplator deoarece permite ca iarba cosita sa cada pe suprafata pe care motocoasa STIHL a actionat in prealabil.

Tehnologia de baza pentru iarba inalta


Daca va confruntati cu situatia in care iarba este foarte inalta, este recomandat ca mai intai sa retezati partea superioara prin intermediul aceleasi miscari (de la dreapta la stanga) si invers pentru partea superioara (de la stanga spre dreapta). Astfel, materialul cosit ramane si de data asta in stanga.

Suprafete mari, netede - Rotirea corecta


Cositul presupune o serie de tehnici foarte clare, printre care se numara si „metoda patratului”. Aceasta presupune impartirea suprafetei de cosit in patrate, care sa va ghideze directia de actiune. Regula este sa lucrati mereu de-a lungul laturilor exterioare pana va apropiati de centru.

De-a lungul coastei - Fasie cu fasie


Prin intermediul acestei metode aveti sansa sa cositi cat se poate de corect, fara prea multe eforturi. Tot ce trebuie sa faceti este sa cositi o fasie dispusa paralel cu coasta si apoi sa reveniti in linia cosita. Prin repetarea acestei miscari, fasiile de pe coasta vor fi cosite impecabil.

Evitarea obstacolelor - Acoperirea in joaca


Sunt situatii in care trebuie sa cositi in jurul pomilor sau arbustilor. Pentru a evita ruperea crengilor sau a tulpinilor puteti apela cu incredere la firul cositor. La fel, daca sunteti nevoiti sa cositi printre plante asezate la distante mici, puteti profita de metoda formarii unei bolte cu ajutorul aparatoarei de la motocoasa. Astfel, tulpina ramane protejata, iar suprafata din jurul acesteia este cosita asa cum va doriti.